Leírás és Paraméterek
A szejtán a búza fehérjegazdag részéből, a búzasikérből készül, és legalább olyan sokféleképpen tálalható, mint a hús, lehet kockákra vágva pirítani vagy egészben sütni, szószos ragukba tenni, rántani. Vegánoknak és nem vegánoknak egyaránt ajánlott, hús elhagyására alkalmas termék.
Növényi fehérjeforrás!
----------------------------------------
Búzaliszt dúsításához vagy búzahús készítéséhez.
Búzahús készítése:
Összetevők:
250 g búzasikér, 50 g finomliszt, csapott evőkanál só, bors, pirospaprika, szójaszósz ízlés szerint, 3 dl víz. (Mi egy kanálka szódabikarbónát is javaslunk beletenni, hogy omlósabb legyen a végeredmény).
1. Egy fazékban tedd fel a vizet forrni.
2. Keverd össze a hozzávalókat. Pár percet pihentesd, majd gyúrj belőle hurkát és szeleteld fel ujjnyi vastagra.
3. Tedd a forrásban lévő vízbe a búzahús szeleteket. Pár perc alatt megfő.
4. A megduzzadt, megfőtt szeleteket szedd ki, nyomkodd ki belőlük a vizet. (Ha ezt nem teszed meg, kevésbé ízes lesz a végeredmény).
További felhasználása sokszínű, megegyezik a hagyományos húséval.
Fagyasztható!
ÖSSZETEVŐK | 100% búzafehérje (glutén) |
ALLERGÉN | GLUTÉN |
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100g TERMÉKBEN | energia:1587 kj/378 kcal, zsír:1,0 g, amelyből telített zsírsavak:0,0 g, szénhidrát:6,0 g, amelyből cukrok:0,0 g, rost:0,0 g, fehérje:82,0 g, só:0,0 g |