Leírás és Paraméterek
Fagylaltgép nélkül készíthető csökkentett szénhidráttartalmú por fagylalthoz, parféhoz, shakekhez.
A cukor helyett eritritet, xylitet tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra! Túlzott mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású lehet!
ÖSSZETEVŐK:
növényi zsírpor (glükóz szirup, finomított és teljesen hidrogénezett pálmamag olaj, finomított pálmamag olaj, emulgeálószer: E472a, E471; tejfehérje, stabilizátor: E340ii), édesítőszer: eritritol, xilitol, szteviából származó szteviol-glikozidok; zsíros kakaópor 12%, emulgeálószer: E473, sűrítőanyag: módosított burgonya keményítő, szentjánoskenyérmagliszt, zselatin, tömegnövelőszer: polidextróz, hordozóanyag: maltodextrin; zsíros tejpor, élelmi rost: cikória, kukorica; tejsavópor, aroma, só
Elkészítés:
2 dl hideg tejet egy edénybe öntünk, hozzáadunk 70 g fagylaltport, és kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fordulaton felkeverjük, kb. 3 perc alatt a krém állag eléréséig. A krémet poharakba öntjük, és mélyhűtőben a kívánt keménységűre fagyasztjuk. Fagylaltgépben is elkészíthető.
Allergén: tej
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: Energia: 1690 kj/408 kcal, zsír: 27,9 g, ebből telített: 16,0 g, szénhidrát: 50,5 g, ebből cukrok: 6,2 g, poliolok: 29,8 g, rost: 10,1 g, fehérje: 4,4 g, só: 0,03 g
A cukor helyett eritritet, xylitet tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra! Túlzott mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Édesítőszerekkel, főzés nélkül készíthető.