Leírás és Paraméterek
A Liofilizált banán egy elképesztően finom, fagyasztva szárított gyümölcs, igazi ízrobbanás! A gyümölcsöt legérettebb állapotában dolgozzuk fel, így az íze nagyon intenzív. Aromája koncentráltan gyakorlatilag ugyanolyan, mint a friss gyümölcsé – a különbség a textúrában rejlik. A kíméletes feldolgozási eljárás során szinte minden nedvességet kivonunk belőle, aminek az eredménye a jellegzetes roppanás, amikor beleharapsz. És most jön az izgalmas rész: ha a fagyasztva szárított banánt joghurthoz, tejhez vagy más folyadékhoz adod, felszívja a nedvességet, így fogyasztás során szinte ugyanolyan lesz, mint a friss gyümölcs.
Vegetáriánus, paleolit és egyéb diétás étrendekbe is kiválóan beilleszthető. Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára is kiváló tápanyagforrás.
Rostokban gazdag. Amellett, hogy támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését, a salakanyagok kiürülését elősegíti, a vér koleszterin szintjét is csökkentheti, ezzel megakadályozhatja a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A liofilizált banán teltségérzetet biztosít (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mellett)
Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Keverd bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd magában kisétkezésre. Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások, turmixok, teák ízesítésére is. Nehéz lesz megállni, hogy egyenesen a csomagból fogyaszd, de sokoldalúságának köszönhetően számos konyhai remekmű nagyszerű hozzávalója lehet. Alkalmas továbbá egészséges desszertek készítésére – az összetört gyümölcsdarabok feldobják az ízeket, ha keksz-, torta- vagy gyúrt tésztához adod.
Természetesen remekül passzol különféle krémekhez is, és akár a dekoráció részeként is felhasználható. Ott a helye az egészséges csemegék Spájzában.
Ideális választás lehet különösen az olyan tevékenységek során, mint a túrázás, vagy szabadtéri sportok hiszen nem kell súlyfelesleget magaddal cipelned. Ráadásul számíthatsz rá, hogy ez a snack már kis mennyiségben is megfelelő energiával lát el az utazásaid során.
Származási hely | Magyarország |
Összetevők | 100% banán |
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energiatartalom 1448 kj/346 kcal, Fehérje 4,4 g, Zsír 0,7 g, amelyből telített 0,1 g, Szénhidrát 75 g, amelyből cukor 65 g, Só 0,01 g |
Nem tartalmaz adalékanyagot, aromát, egyéb mesterséges anyagot |
Mitől ilyen szuper?
A Liofilizált banán előnyei:
- Fagyasztva szárított banán, amely megőrzi a lehető legtöbb hasznos tápanyagot, mert az értékes összetevők nem károsodnak, a vitaminok nem bomlanak le
- A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.
- Egyedülállóan eredeti íz és aroma
- Adalékanyagoktól mentes
- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot
- A legkíméletesebb feldolgozási eljárások alkalmazásával készült
- Tökéletesen ropogós
- A friss gyümölcshöz képest hosszabb eltarthatóság (A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.)
- Tökéletes csemege, amit bárhol fogyaszthatsz
- Adhatod zabkásához, joghurthoz vagy smoothie-hoz
- A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.
- Erősíti az immunrendszert
- Fontos az anyagcsere rendszer erősítésében – támogatja az emésztés
A fagyasztva szárított gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Az antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe bejutó káros szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egyes betegségek, mint például a szív és érrendszeri valamint daganatos betegségek megelőzéséhez. Szemben a szárított, aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan alkalmazható édesítés céljából.
A napjainkban egyik leggyakoribb rákfajta, a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy szerepe, több vizsgálat során is összefüggést fedeztek fel az alacsony rostbevitel és a vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatsz a liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes.