Esszencia liofilizált banán 50 g
1.990 Ft 1.490 Ft Kedvezmény: -500 Ft -25%
Mennyiség:db

Esszencia liofilizált banán 50 g

Egységár: 29.800,00 Ft/kg

MOST bevezető csomagolásban BEVEZETŐ ÁRON

  • Ropogós textúra
  • Rostban gazdag
  • Intenzív íz
  • Magas a B6-vitamin, C-vitamin és K-vitamin tartalma
  • Kiváló káliumforrás, amely segíti a szív- és érrendszer működését
  • Magas rosttartalma hozzájárul az emésztéshez és a bélflóra egészségéhez
  • Vegetáriánus, paleolit és egyéb diétás étrendekbe is kiválóan beilleszthető
Elérhetőség: Raktáron
Várható (nem garantált) kiszállítás: 2025. április 02.
1.990 Ft 1.490 Ft Kedvezmény: -500 Ft -25%
Mennyiség:db

Leírás és Paraméterek

Liofilizált banán  egy elképesztően finom, fagyasztva szárított gyümölcs, igazi ízrobbanás! A gyümölcsöt legérettebb állapotában dolgozzuk fel, így az íze nagyon intenzív. Aromája koncentráltan gyakorlatilag ugyanolyan, mint a friss gyümölcsé – a különbség a textúrában rejlik. A kíméletes feldolgozási eljárás során szinte minden nedvességet kivonunk belőle, aminek az eredménye a jellegzetes roppanás, amikor beleharapsz. És most jön az izgalmas rész: ha a fagyasztva szárított banánt joghurthoz, tejhez vagy más folyadékhoz adod, felszívja a nedvességet, így fogyasztás során szinte ugyanolyan lesz, mint a friss gyümölcs.

Vegetáriánuspaleolit és egyéb diétás étrendekbe is kiválóan beilleszthető. Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára is kiváló tápanyagforrás.

Rostokban  gazdag. Amellett, hogy támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését, a salakanyagok kiürülését elősegíti, a vér koleszterin szintjét is csökkentheti, ezzel megakadályozhatja a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A liofilizált banán teltségérzetet biztosít (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mellett)

Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Keverd bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd magában kisétkezésre.  Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások, turmixok, teák ízesítésére is. Nehéz lesz megállni, hogy egyenesen a csomagból fogyaszd, de sokoldalúságának köszönhetően számos konyhai remekmű nagyszerű hozzávalója lehet. Alkalmas továbbá egészséges desszertek készítésére – az összetört gyümölcsdarabok feldobják az ízeket, ha keksz-, torta- vagy gyúrt tésztához adod.

Természetesen remekül passzol különféle krémekhez is, és akár a dekoráció részeként is felhasználható. Ott a helye az egészséges csemegék Spájzában.

Ideális választás lehet különösen az olyan tevékenységek során, mint a túrázás, vagy szabadtéri sportok hiszen nem kell súlyfelesleget magaddal cipelned. Ráadásul számíthatsz rá, hogy ez a snack már kis mennyiségben is megfelelő energiával lát el az utazásaid során.  

Származási hely Magyarország
Összetevők 100% banán
Átlagos tápérték 100 g termékben Energiatartalom 1448 kj/346 kcal, Fehérje 4,4 g, Zsír 0,7 g, amelyből telített 0,1 g, Szénhidrát 75 g, amelyből cukor 65 g, Só 0,01 g
Nem tartalmaz adalékanyagot, aromát, egyéb mesterséges anyagot

Mitől ilyen szuper?

 

A Liofilizált banán előnyei:

  • Fagyasztva szárított banán, amely megőrzi a lehető legtöbb hasznos tápanyagot, mert az értékes összetevők nem károsodnak, a vitaminok nem bomlanak le
  • A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.
  • Egyedülállóan eredeti íz és aroma
  • Adalékanyagoktól mentes
  • Nem tartalmaz hozzáadott cukrot
  • A legkíméletesebb feldolgozási eljárások alkalmazásával készült
  • Tökéletesen ropogós
  • A friss gyümölcshöz képest hosszabb eltarthatóság (A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.)
  • Tökéletes csemege, amit bárhol fogyaszthatsz
  • Adhatod zabkásához, joghurthoz vagy smoothie-hoz
  • A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.
  • Erősíti az immunrendszert
  • Fontos az anyagcsere rendszer erősítésében – támogatja az emésztés

A fagyasztva szárított gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges,  mint a friss gyümölcsökből. Az antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe bejutó káros szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egyes betegségek, mint például a szív és érrendszeri valamint daganatos betegségek megelőzéséhez. Szemben a szárított, aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan alkalmazható édesítés céljából.

A napjainkban egyik leggyakoribb rákfajta, a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy szerepe, több vizsgálat során is összefüggést fedeztek fel az alacsony rostbevitel  és a vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatsz a liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.

liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé,  a folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!