Leírás és Paraméterek
"Egyfajta gabona jó - ez a hatféle gabona még jobb - mélységes igazság!
A lisztben található teljes kiőrlésű töretek, mint például a rozstöret,árpatöret vagy zabtöret a megszokottól eltérő kicsit tömörebb kenyeret eredményeznek.
Minden egyes gabonának jelentősége van a táplálkozásunkban. A magas B vitamin tartalom és a könnyen emészthető fehérjék mellett telis tele van ásványi anyagokkal is. Ezeken felül nagyon magas a rost tartalma így ha emésztési panaszokkal küzdesz akkor kifejezetten ajánlott számodra.
Hatgabonás kenyér elkészítése
Hozzávalók 500 g-os kenyér készítéséhez:
160 g Hatgabonás koncentrátum
230 g búzaliszt
10 g szárított élesztő
kb. 240 ml víz
A hozzávalókat kézzel keverd össze, majd amikor egyenletesen elkeveredtek az anyagok, alaposan dagaszd meg.
Szobahőmérsékleten 25-30 percig érleld, és még egyszer gyúrd át.
Ezután még 45 percig keleszd.
Kelesztés után formázd meg, ami lehet akár kerek, akár hosszúkás, akár formában sült.
Mielőtt sütőbe teszed, a tetejét hosszanti irányban vágd be, és először 240˚C , majd 210˚C- on, összesen 30-35 percig süsd.
Tipp: Sütés előtt a tetejét megszórhatod szezámmaggal, rozspehellyel
Összetevők | Teljes kiőrlésű rozstöret, rozsliszt, búzatöret, só, szezám, lenmag, kukoricagríz, zabtöret, árpatöret, köles, búzaliszt, búzasikér, szárított rozskovász, dehidratált kókuszzsír (kókuszzsír, glükózszirup, modifikált keményítő), rozsmalátaliszt, árpamaláta kivonat, búzamalátaliszt, fűszerek, aszkorbinsav |
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energia 1378 kJ/327, kcal, Zsír 5,6 g, ebből telített zsírsavak 0,6, Szénhidrát 54 g, ebből cukor 1,5 g, Fehérje 11 g, Só 5,7 g |