Ropogós, sajtos pogácsa recept Molnár Zsuzsannától. A fotók magukért beszélnek!
Íme a recept:
"Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 60 dkg Királybúza liszt
- 25 dkg RÁMA margarin
- 1 kis pohár tejföl,
- ½ dkg élesztő (kis cukros tejben felfuttatva),
- 2 db tojás a tésztába
- 1 db a tetejére -ízlés szerint- só, köménymag, vagy 15 dkg trappista sajt
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejfölt, a 2 egész tojást, a cukros tejben felfuttatott élesztőt, ízlés szerinti sót (nekem fél evőkanálnyi). Összegyúrjuk a tésztát, kb. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal. 180 fokra előmelegített (10 perc) sütőben 10 percig sütjük, de nem vesszük ki, hanem visszavesszük a hőfokot 160-r és további 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!"
Köszönjük Zsuzsinak a receptet! Próbáljátok ki Ti is!