Leírás és Paraméterek
A dióolaj, természetesen dióból készül és hidegen préselve az egyik legértékesebb természetes olaj. Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, különösen a linolén, a gamma-linolén és az olajsav. Ezen zsírok legtöbbje antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületként is ismert, és nagyrészt ezen zsíroknak "jó" formájaként hallhattunk róluk, gyors energia átalakulásuk és jótékony hatásuk miatt.
A dióolaj előnyei és felhasználása:
A dióolaj használata a bőrödre kenve segíthet a pikkelysömör, ekcéma, napégés és idő előtti öregedés kezelésében. Fogyasztásával pedig a gyenge immunrendszer, elhízás, hajhullás, korpásodás, ráncok, magas vérnyomás, stressz, szorongás és cukorbetegség valamint a szívbetegségek megelőzésében segít.
Származási hely | Magyarország |
Összetevők | Hideg sajtolással - vegyszer és adalékanyagok nélkül - készült dióolaj |
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben | Energia 3684 kJ/880 kcal Zsír 95,0 g, melyből zsírsavak 9,0 g. Szénhidrát 0,0 g, melyből cukrok 0,0 g. Fehérje 0,0 g. Só 0.0 g |