Leírás és Paraméterek
A szezámmag olaj hideg sajtolása során az alapanyagot semmilyen kondícionálásnak (hevítés, gőzölés, stb.) nem vetik alá. A sajtolás folyamán a kilépő olaj hőmérséklete nem mehet 50 fok fölé így nem károsodnak az értékes tápanyagok.
Az olyan vitaminok, mint az E-vitamin és a K-vitamin (forrás: USDA), a szerves vegyületek és a szezámolaj egyéb jótékony összetevőinek lenyűgöző változatossága az oka annak, hogy egészséges.
A szezámolaj szívbarát olaj, - köszönhetően a zsírsav tartalmának. Ha rendszeresen fogyasztod segíthet a szívproblémák és sztrók megelőzésében valamint a cukorbetegség kezelésében.
A fogorvosok is erősen ajánlják. Az olajjal való öblögetés fehérebbé teszi a fogakat és nagyon erős antibakteriális hatása van.
Felhasználása:
Első sorban főzésre használhatod de salátákra öntve is tökéletes. Egy nehéz nap után pedig kimaszírozhatod ( szerencsésebbek kimaszíroztathatják valakivel :) a görcsöket az izmaidból.
Figyelem: Ha véralvadásgátló vagy vérhígító gyógyszereket szedsz,mindenképpen beszélj kezelőorvosddal, mielőtt szezámolajat adnál az étrendedhez, mert csökkentheti a vérnyomásod így akár veszélyes is lehet.
Származási hely | Magyarország |
Összetevők | Hideg sajtolással - vegyszer és adalékanyagok nélkül - készült szezámmag olaj |
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben | Energia 3600 kJ/860 kcal Zsír 99,6 g, melyből zsírsavak 14 g. Szénhidrát 0,0 g, melyből cukrok 0,0 g. Fehérje 0,0 g. Só 0.0 g |