Spájzold Be! Szárított kovászpor 200 g
2.020 Ft
Mennyiség:db

Spájzold Be! Szárított kovászpor 200 g

Egységár: 10,10 Ft/g
  • 40db 500g-os kenyérhez elegendő
  • Nem tartalmaz sütőélesztőt
Elérhetőség: Raktáron
Várható (nem garantált) kiszállítás: 2024. november 22.
2.020 Ft
Mennyiség:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér

  • Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag
  • Elősegíti a helyes savfok beállítását
  • Aromás kenyér ízt kölcsönöz
  • Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat

Hosszú kelesztéshez ajánljuk!

A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre és a bélzetre.  A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros bacik elszaporodását.

A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában.

Sütőélesztőt nem tartalmaz.

A csomagban lévő kovászmennyiség 40 db 500 g-os kenyérhez elegendő. 

A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat.

Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen új világot.


Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától!

 

Adagolása lisztsúlyra számítva: 1%

 

A  Szárított kovászpor  használata a következő:

Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28 °C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75 g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát.

Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász.

Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik.

Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja. 

Összetevők Búzaliszt, tejsav
Allergének glutén
Nyomokban tartalmazhat szójaszármazék, mustár, csillagfürt
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só <0,01 g
Száraz hűvös helyen tárolandó
Származási hely Németország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek