Kétféle természetes adalék hozzáadásával – SZÍVVEL ÉS LÉLEKKEL – készült
Végre egy liszt, amelynek ÍZE van!
Végre egy liszt, aminek a tapintásán érzed, hogy más, mint a többi!
És mind ez adalékanyagok, ízfokozók, “E-számok” és mindenféle trükk nélkül!
Tudtad, hogy a Király búza nevét a rendkívüli méretű magjáról kapta? E tulajdonsága alapján a búzafajok között király, hiszen ennél nagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj jelenleg nem létezik.
Miért különleges a Király búza liszt? A hagyományos fehér lisztektől eltérően a Király búza liszt egy speciális őrlési technológiának köszönhetően nem csupán a búzaszem szénhidrát dús mag-belsejét tartalmazza, hanem a vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag csíra és korpa apróbb részeit is. Őrlés előtt a búzaszem külső rétege eltávolításra kerül – hiszen ez fogja fel a környezetből érkező szennyeződéseket – így elősegítve, hogy minél tisztább és egészségesebb lisztből készíts magadnak valódi táplálékot.
A Király búza egy teljesen új, magyar nemesítésű búzafaj, amely a tönköly és tönke búza keresztezésével jött lére. A Király búza egyesíti magában mindkét szülő előnyös tulajdonságait: a tönköly életrevalóságát és magas fehérjetartalmát a tönke búza keménységével, rendkívüli szárazságtűrésével és rugalmas sikérszerkezetével. (Tudtad, hogy a tönke búza volt az ókori Egyiptom és Babilon legnépszerűbb búzája?) A közönséges lisztekhez képest a Király búzából készült lisztek fehérjetartalma nagyságrendekkel magasabb, aminosav összetétele jóval kedvezőbb, ezért szervezeted számára könnyen felismerhetővé válik. A hagyományos lisztek esetében megszokott hófehér színtől eltérően a Király búzából készült lisztek színe sárgásabb, ami a búzában természetes módon meglévő karotin festékanyagoknak köszönhető.
100% Király búza
0% adalékanyag
A Király búza liszt mindkét változatát (Finom őrlésű Király búza liszt (KBL 120) és Teljes kiőrlésű Király búza liszt (KBL 220) az összes háztartási célra felhasználhatod.
A teljes kiőrlésű változatnál vedd figyelembe, hogy használatával a tészták tömörebbek lesznek, amely első alkalommal szokatlan lehet.
“Élő” lisztről van szó, ezért kelt tészták készítésénél a megszokott 5%-os arány (1 kg liszthez 5 dkg élesztő) helyett annak töredékét, akár 1,5% (1 kg liszthez 1,5 dkg élesztő – vagy annak megfelelő kovász) is használhatod, a tésztád gyönyörűen meg fog kelni.
Gondoltad volna?
Hogy ebből a lisztből tojás hozzáadása nélkül is tudsz száraztésztát készíteni? A Király búza lisztek magas fehérjetartalmuknak, rugalmasságuknak és a speciális őrlésből adódó szemcseméretüknek köszönhetően kiválóan alkalmasak tojás nélküli száraztészta készítésére.
Kíméletes, több frakciós őrléssel készül. A több frakciós őrlés azt jelenti, hogy a búzaszemből nem egy gyors, azonnali folyamat eredményeként készül a liszt, hanem több fázisban, lépcsőben. Ez az őrlési technológia is hozzájárul lisztjeink kivételes minőségéhez.
A Király búza liszt egy ízig-vérig hazai termék.
magyar nemesítés
magyar földben termett
magyar feldolgozás
Sikér garancia!
Garantálom Neked, hogy a Király búzából készült lisztjeink sikértartalma messze meghaladja a közönséges lisztekét. Tudtad, hogy a búzalisztek egyik legfontosabb minőségi paramétere a sikértartalom? Minél magasabb egy liszt sikértartalma és minél jobb minőségű a benne található sikér, annál több gázt képes megtartani, ezáltal lazább, könnyebb tésztát tudsz belőle gyúrni.