Leírás és Paraméterek
Fagylaltgép nélkül készíthető csökkentett szénhidráttartalmú por fagylalthoz, parféhoz, shakekhez.
A cukor helyett eritritet, xylitet tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra! Túlzott mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Elkészítése:
2 dl hideg tejet egy edénybe öntünk és hozzáadunk 70 gramm fagylaltport.
Ezután kézi mixerrel alacsonyabb majd magasabb fordulaton felverjük és kb. 3 perc alatt a krém állag eléréséig.
A krémet poharakba öntjük és a mélyhűtőbe kívánt keménységig fagyasztjuk.
Fagylaltgépben is elkészíthető.
ÖSSZETEVŐK:
növényi zsírpor (glükóz szirup, finomított és teljesen hidrogénezett pálmamag olaj, finomított pálmamag olaj, emulgeálószer: E472a, E471; tejfehérje, stabilizátor: E340ii), édesítőszer: eritritol, xilitol, szteviából származó szteviol-glikozidok, sűrítőanyag: módosított burgonya keményítő, szentjánoskenyérmagliszt, zselatin, emulgeálószer: E473, tömegnövelőszer: polidextróz, hordozóanyag: maltodextrin; élelmi rost: cikória, kukorica; zsíros tejpor, tejsavópor, aroma, színezék: béta-karotin, lutein, riboflavin
TÁPÉRTÉK:
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1761kJ/424 kcal, zsír: 29,0 g, amelyből telített zsírsavak: 16,1 g, szénhidrát: 57,8 g, amelyből cukrok: 8,0 g, poliolok 33,3 g, rost: 6,3 g, fehérje: 3,3 g, só: 0,05 g
Főzés nélkül készíthető.
ALLERGÉN: tej