"Szeretek a konyhában foglalatoskodni, mert szinte mindig időutazásnak érzem és boldogsággal tölt el. Ilyenkor a nagymamámmal vagyok újra."
- Írta egy kedves vásárlónk, aki megajándékozott bennünket egy általa sütött ,hagyományos, finom kenyerének a receptjévél, amit szeretnék megosztani veletek:
Tk rozskovászt használok a kenyereimhez. (8 éves a kovász, amit tavaly kaptam, mikor elkezdtem próbálkozni a kenyér sütéssel)
500g liszthez (1/3-a tk Király búza liszt, 2/3-a fehér kenyérliszt),
350g tisztított vagy ásványvízet adok. Fél óra autolízis után 150g kovászt és kb. 12g sót dagasztok bele a tésztába.
Ezután 3x fél óránként hajtogatok, majd laminálom, formázom, mielőtt a szakajtóba kerül. :)
Másnap pedig mehet a forró sütőbe. :)
Jó étvágyat mindenkinek! :)