Akár gluténmentesen táplálkozol, akár tudatosan étkezel vagy a vonalaidra vigyázol, ha nyáron könnyedebb élvezetekre vágysz, vagy csak imádod a sütiket: ez a pite a Te pitéd!
Kívül sült-ropogós, belül puhán omlós, ahogy kell!
Nekem a cseresznyés-ribizlis lett a kedvencem, a fanyar-édeskés, üdítő ízeivel, és a gyönyörű színeivel. És mert Édesanyám szeretete érlelte a gyümölcsöket ennyire finommá.
Összetevői:
200 gramm apró zabpehely
300 - 400 gramm gyümölcs (egyik pitébe körte került, másikba cseresznye és piros ribizli)
2-4 EK barna cukor vagy egyéb édesítő
Csipet vanília őrlemény
Dió a tésztába és a tetejére is (nálam kb. két marék)
víz vagy növényi tej
Így készítsd:
A körtét darabold fel, (a cseresznyét, ribizlit vedd ki a mélyhűtőből) és keverd össze a zabpehellyel. Adj hozzá vizet, vagy növényi tejet, majd a folyékony kókuszzsírt, és a barna cukrot. Keverd sűrű masszává. Simítsd szilikon vagy bélelt formába, szórd meg a tetejét dióval, és kb. 200 fokon 30-40 percig süsd. Ne ijedj meg, ha a sütőből kivéve úgy tűnik, nem áll össze: hagyd hűlni, a kókuszzsír össze fogja tartani.
Boldog sütizést!
A recept eredetijét (mogyorós-körtés változatban) a vegalife.blog.hu oldalon találtam.