Gluténmentes körte- és cseresznye-ribizli piték

Gluténmentes körte- és cseresznye-ribizli piték

Egyszerű, gyors, pikáns piték

Akár gluténmentesen táplálkozol, akár tudatosan étkezel vagy a vonalaidra vigyázol, ha nyáron könnyedebb élvezetekre vágysz, vagy csak imádod a sütiket: ez a pite a Te pitéd!

Kívül sült-ropogós, belül puhán omlós, ahogy kell!

Nekem a cseresznyés-ribizlis lett a kedvencem, a fanyar-édeskés, üdítő ízeivel, és a gyönyörű színeivel. És mert Édesanyám szeretete érlelte a gyümölcsöket ennyire finommá.

Összetevői:

200 gramm apró zabpehely

300 - 400 gramm gyümölcs (egyik pitébe körte került, másikba cseresznye és piros ribizli)

2-4 EK barna cukor vagy egyéb édesítő

Csipet vanília őrlemény

Dió a tésztába és a tetejére is (nálam kb. két marék)

2 EK olvadt kókuszzsír

víz vagy növényi tej

Így készítsd:

A körtét darabold fel, (a cseresznyét, ribizlit vedd ki a mélyhűtőből) és keverd össze a zabpehellyel. Adj hozzá vizet, vagy növényi tejet, majd a folyékony kókuszzsírt, és a barna cukrot. Keverd sűrű masszává. Simítsd szilikon vagy bélelt formába, szórd meg a tetejét dióval, és kb. 200 fokon 30-40 percig süsd. Ne ijedj meg, ha a sütőből kivéve úgy tűnik, nem áll össze: hagyd hűlni, a kókuszzsír össze fogja tartani. 

Boldog sütizést!

A recept eredetijét (mogyorós-körtés változatban) a vegalife.blog.hu oldalon találtam.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikk