(A kapcsos forma 18 cm-es volt)
Az alapja:
Kb. 1 marék dió, fél órára beáztatva
4-5 db zabkeksz
1-2 evőkanál kókuszzsír
Az alapot turmixold össze, majd egyengesd egy kapcsos tortaforma aljába. Jól tömörítsd.
A sütőtökös réteg:
1,- 1,5 bögre sült sütőtök (nagydobosi)
3 evőkanál mogyoróvaj (nem nutella)
1 evőkanál kókuszzsír (csak a biztonság kedvéért, mert lehet, hogy a mogyoróvaj összetartaná)
kevés vaníliaőrlemény
kevés barna nád-porcukor
Turmixold össze, simítsd rá az alapra, és tedd be a hűtőbe.
Felső réteg:
200 gr (növényi) tejszín
kevés citromlé
egy kevés nád-porcukor
Verd fel a tejszínt, simítsd a torta tetejére, és egy éjszakára (vagy pár órára) hagyd is ott.
Ha teljesen lisztmentesre szeretnéd, a kekszeket helyettesítheted például aszalt gyümölcsökkel.
Mit is mondhatnék? A felhő-rétegnek citrom-fagyi íze van, az arany rétegnek mogyorókrémes-sütőtökös-gesztenyés íze, és még a "tészta" is nagyon finom, de most a felhőkön járáson volt a hangsúly és a vágy...kellenek az ilyen érzéki élmények is. Ha tudsz, vonulj ki a Felhőnjáróval egy tó partjára, egy erdő szélére, egy tisztáshoz, a kertedbe, az erkélyedre vagy egy szobanövény társaságába, és tényleg ne csinálj mást, csak érezz.
Kellemes felhőnjárást (és őrségi vásárlátogatást) kívánunk!