Leírás és Paraméterek
Hamburgerpogácsa – fasírt alappor
Pikáns-füstös (csípős) vegán alappor 250g (5 fő részére)
Elkészítési javaslat: (fasírt)
Keverj el 100 gramm alapport 1,5 dl forró vízzel, hagyd állni 5 percig. Nedves kézzel formázd golyó vagy rudacska alakúra. Igény szerint megforgathatod panírmorzsában, így még ropogósabb fasírt lesz a végeredmény. Forró olajban süsd aranybarnára.
Sütőben vagy forró levegős sütőben, illetve hamburgerpogácsa készítésekor a 100 g alapporhoz adj hozzá 8-10 ml vízzel többet.
Igény esetén különböző olajos magvak hozzáadásával még izgalmasabbá teheted.
-----------------------------------------------------------------------------
A barnalencse kiválóan alkalmazkodik számos étrendi preferenciához és kínál számos egészségügyi előnyt.
A belőle készült vegán alappor egyszerűen elkészíthető, olaj hozzáadásával akár sütőben vagy kontaktgrillen is süthető, növényi alapú fasírt alap.
Nem csak húsmentesen étkezőknek ajánljuk, hanem azoknak is, akik most ismerkednek a vegán életmóddal és szívesen próbálnak ki új ízeket.
A barnalencse kiválóan alkalmazkodik számos étrendi preferenciához, és kínál számos egészségügyi előnyt. Íme néhány a barnalencse előnyei közül:
1.) magas rosttartalom: a barnalencse kiváló rostforrás, ami segíthet az emésztésben és hozzájárulhat a telítettség érzetéhez. Ezen kívül a rost csökkentheti a koleszterinszintet és stabilizálhatja a vércukorszintet.
2.) magas fehérjetartalom: a barnalencse jó fehérjeforrás, így kiváló választás lehet vegetáriánus és vegán étrendet követők számára, hogy biztosítsák a szükséges fehérje bevitelét.
3.) alacsony zsírtartalom: a barnalencse alacsony zsírtartalmú élelmiszer, ami segíthet a testsúly kontrollálásában és az egészséges étrend kialakításában.
4.) B-vitaminok: gazdag B-vitaminokban, például: B1, B5 és B6 vitaminokban, amelyek fontosak az idegrendszer megfelelő működéséhez és az energiaszint fenntartásához.
5.) vas és magnézium: a barnalencse kiváló forrása a vasnak és a magnéziumnak, amelyek hozzájárulnak a véroxigén szállításához és az izomzat megfelelő működéséhez.
6.) antioxidánsok: tartalmaz antioxidánsokat, például polifenolokat, amelyek védik a sejteket a károsító szabad gyökökkel szemben.
7.) alacsony glikémiás index: a barnalencse alacsony glikémiás indexű élelmiszer, ami azt jelenti, hogy lassú és stabil vércukorszint-emelkedést okoz, ezért ideális választás lehet a cukorbetegek számára is.
8.) szív és érrendszeri egészség: a barnalencse Omega3 zsírsavakat is tartalmaz, amelyek támogathatják a szív és érrendszer egészségét, valamint csökkenthetik a gyulladást.
9.) alacsony kalóriatartalom: a barnalencse alacsony kalóriatartalmú élelmiszer, így segíthet a testsúly kontrollálásában és a fogyókúrában.
Összetevők | Barnalencse liszt, burgonyapehely, gluténmentes zabpehelyliszt, gluténmentes zabpehely, fűszerek:(só, őrölt pirospaprika, fokhagyma por, őrölt feketebors, őrölt csípős pirospaprika, őrölt fűszerkömény), szárított zöldségek 8,9%:(paradicsom, vöröshagyma, petrezselyem), füstaroma 0,1%. |
Gyártás helye | Magyarország |
Gluténmentes, szójamentes, tejmentes, hozzáadott cukor mentes, tartósítószer mentes, tojásmentes, kukoricamentes, allergénmentes, mogyorómentes, diómentes, vegán | |
Átlagos tápérték 100 gramm termékben | energiatartalom:1295kJ/309kcal, fehérje:18 g, szénhidrát:50 g, amelyből cukrok:4,6 g, zsírok:1,7 g, amelyből telített zsírsavak:0,3 g, só:3,2 g, rost:9,5 g. |