Leírás és Paraméterek
A legfinomabb kuglóf receptje!
Hozzávalók:
- 250 g puha vaj
- 250 g porcukor
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 375 g Spájzold Be! BL80 liszt
- 1 csomag sütőpor
- 250 ml tej
- 150 g dió vagy mogyoró (opcionális)
- Vaj vagy olaj a formázáshoz
- Liszt a formázáshoz
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Kenj ki egy kuglóf formát vajjal vagy olajjal, majd szórd meg liszttel.
-
A vajat és a porcukrot keverd habosra egy nagy tálban.
-
Adj hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után jól keverd el a masszát.
-
Keverd hozzá a vaníliás cukrot és a sót.
-
A lisztet és a sütőport szitáld bele a masszába, majd lassan dolgozd el.
-
Önts hozzá fokozatosan a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.
-
Ha van diódarálód, add hozzá a diót vagy mogyorót a tésztához, és óvatosan forgasd bele.
-
Öntsd a tésztát a kuglóf formába.
-
Süsd a kuglófot előmelegített sütőben kb. 45-60 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta marad.
-
Hagyd hűlni a formában egy rácson, majd fordítsd ki a kuglófot.
-
Opcionálisan megszórhatod porcukorral vagy kakaóporral a tetejét.
Jó étvágyat!