Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz.
A lisztet, hideg vajat, porcukrot, tojássárgáját, vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot), citromhéjat és egy csipet sót tegyél egy tálba.
Gyorsan dolgozd össze a hozzávalókat, amíg morzsás tésztát nem kapsz. Ne gyúrd túl, csak addig dolgozd, amíg az összetevők összeállnak.
Gyúrj egy gombócot a tésztából, és tekerd be fóliába. Hűtsd legalább 30 percig a hűtőszekrényben.
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Nyújtsd ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra a lisztezett felületen.
Kiszúróval vagy éles késsel vágd ki a formákat. Készíts dupla mennyiségű "alsó" tésztát, amelyek később alulra kerülnek, és azokat, amelyekbe kis kör alakú középső rést vágunk (közepekből lesznek a tetejére kerülő tésztadarabok).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd el a tésztaformákat, majd süsd 8-10 percig, vagy amíg aranyszínűek lesznek.
Hagyd kihűlni a sütiket.
Ha kihűltek, szórd meg porcukorral, vagy olvasztott csokival!