Leírás és Paraméterek
A tésztához is adhatjuk vagy végső formázás közben meg is hempergethetjük bennük. Ha azt szeretnénk, hogy kívülről magvas legyen a kenyerünk, a kenyér méretétől függően (2db nagy cipó) kb. 200-250g magra lesz szükségünk. Az elkészítés legjobb módja az ha a magvakat egy nedves konyharuhára szórjuk, hogy benedvesítsük a külsejüket. Ezután tegyük őket egy alacsony peremű tálkába, majd forgassuk meg benne a tésztát közvetlenül a szakajtóba helyezés előtt.
Száraz magokat is használhatunk, de ha egy éjszakára beáztatjuk őket, majd alaposan lecsöpögtetjük még ízesebbek lesznek.
Származási hely | Magyarország |
Összetevők | Napraforgómag, lenmag, rozspehely, szezámmag |
Allergének | glutén, szezámmag |
Nyomokban tartalmazhat | tojás, tej, szójabab |
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energia 2204 kJ/530 kcal, Zsír 31,1 g, ebből telített zsírsavak 3,6 g Szénhidrát 39,3 g, ebből cukor 1,3 g, Rost 14,2 g Fehérje 16 g, Só 0,1 g |
Száraz, hűvös helyen tárolandó, zárt csomagolásban |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!