Leírás és Paraméterek
Recept picit lejjebb :)
Levegős, laza szerkezetű, friss és aromás, ropogós héjú kenyér lesz belőle. Összetételénél fogva könnyen emészthető, egyedi formájú búzakenyér. Kiválóan illik sajtok és borok fogyasztásához.
A régi paraszti idők emlékét idézi elő nekünk. A liszkeverék használatával egy hosszú érésű lágy tésztát kapunk, melynek felhasználása kimagasló minőségű kenyeret eredményez.
Hozzávalók:
65 g Gyökérkenyér liszt
260 g búzaliszt
1 g élesztő
240 ml víz
Alaposan összekeverjük a liszteket a vízzel és az élesztővel, majd alaposan összedagasztjuk, végül
olajjal megkent tálban, meleg helyen 3-4 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kiöntjük a tálból, hosszúkásra formáljuk, a két végét ellentétes irányba sodorjuk és sütőlemezre tesszük
Először 250C-on majd 200C-on, összesen kb. 35-40 percig sütjük.
Összetevők | Búzaliszt, búzasikér, étkezési só, szárított búzakovász, dextróz, árpamalátaliszt, rozsmalátaliszt, búzamalátaliszt, élesztő (inaktív), aszkorbinsav, enzimek |
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energiatartalom 1352 KJ / 323 kcal, Zsír 1,9 g, ebből telített zsírsavak 0,4 g, Szénhidrát 48,0 g, cukor 4,8 g, Rostanyag 2,7 g, Fehérje 26 g, Só 11,67 g |