Leírás és Paraméterek
A hántolt kendermag ízéről, beltartalmi értékeiről és hatásairól csakis felsőfokon szólhatok.
(Csak mellékesen: Ez az ún. Ipari kender növény hántolt formája, nem pedig a "jó kedvet okozó" Indiai kenderé. Elnézést attól, aki azt kereste :) Annyiban ez a fajta is jótékony az idegekre, hogy gazdag B-vitamin-forrás: a B-vitaminok pedig képletesen értve és a valóságban is úgy hatnak az idegeinkre, mint valami enyhítő balzsam.
A hántolt kender kiemelkedő beltartalmi értékkel bír:
- Teljes értékű fehérjeforrás, vagyis tartalmazza a teljes esszenciális aminosav skálát, tehát mindazt a 8 féle aminosavat, amit egyedül a bevitt étellel tudunk testünknek megadni.
- Linolsavat, továbbá alfa- és gamma linolénsavakat tartalmaz, melyek többek között gyulladásgátló hatással bírnak.
- Emészthetősége az emberi és állati szervezetben egyaránt nagyon jó
- Oldható és oldhatatlan rostokat egyaránt tartalmaz
Így fogyaszd a hántolt kendermagot:
Lehetőleg nyersen alkalmazd, hőhatás ne érje, hogy minél nagyobb arányban profitálhass a benne található számos tápanyagból:
- szórd szendvicseidre
- keverd salátáidhoz
- tedd a joghurtodba, turmixodba
- de kiskanállal is bekaphatod, nagyon kellemes diós ízvilág jellemzi, és állagra is élvezetes.
Váljék egészséggé Benned!
Összetevők | 100% hántolt kendermag |
Felbontás után javasolt 3 hónapon belül felhasználni. | |
Nyomokban mandulát, földimogyorót, szezámmagot, diót tartalmazhat! | |
Tárolás | Száraz, napfénytől védett, hűvös helyen, felbontás után 3 hónapon belül felhasználandó! |
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben | |
Energia | 2501 kJ (604 kcal) |
Zsír | 52 g (melyből telített zsírsavak:4 g) |
Szénhidrát | 1 g (melyből cukrok 1 g) |
Fehérje | 32 g |
Só | 0,0 g |